Ben jij benieuwd naar de ervaringen van onze leerling Lucas? Wil je graag weten wat hij nou zo leuk vindt aan het werken in de infra, of hoe een gemiddelde werkdag eruit kan zien? Lees dan snel verder!

Even voorstellen

Lucas Jansen (19) uit Holten is leerling bij InfraVak en werkzaam bij REKO Raalte. Lucas is een écht gezelligheidsmens! Hij houdt van feestjes, afspreken met zijn vrienden in de keet en heeft een grote passie voor touwtrekken. In augustus 2023 heeft hij zelfs mee gedaan aan het WK touwtrekken in Zwitserland en is zijn team 3e geworden van deelnemers onder de 23 jaar. Een prachtige prestatie, waar je erg trots op mag zijn! Waar we hem ’s nachts wakker voor mogen maken? ‘’Het liefst helemaal niet” lacht hij. Maar als het dan toch ergens voor moet zijn, is het wel voor gezelligheid met de kameraden.

Waarom de grond-, weg- en waterbouw?

“Ik heb het met mijn broer veel over mijn studiekeuze gehad” vertelt Lucas. “Mijn broer heeft de machinistenopleiding gedaan. Daarnaast woon ik in Holten dus de locatie van het ROC van Twente was ook nog eens lekker dichtbij.” Wat Lucas zo leuk vindt aan het werken in de infra is vooral het buiten zijn, de gezelligheid met zijn collega’s en dat je na een project kunt zien wat voor mooie dingen je samen hebt gemaakt. “Bij dit project hebben we een heel mooi pleintje gemaakt. Ook komt er een jeu de boules baan en een fontein. Dat zijn écht de leuke dingen.” Wat Lucas minder leuk vindt aan de infra is het werken in slecht weer. En dan heeft hij het vooral over de regenachtige dagen. Maar dat weegt absoluut niet op tegen de mooie dingen in het vak.

Op zijn zestiende is Lucas gestart met de opleiding vakman GWW (grond-, weg- en waterbouw) niveau 2 bij InfraVak. Hij heeft vervolgens de opleiding allround vakman GWW niveau 3 behaald en is in augustus 2023 begonnen met de bbl-opleiding voor middenkaderfunctionaris (uitvoerder) niveau 4. Lucas heeft hiervoor gekozen, omdat hij graag meer verantwoordelijkheid wil in de toekomst. “Het is altijd goed om je kennis te verbreden” geeft hij aan. “Daar word je nooit slechter van. Daarnaast ben ik nu nog jong, dus kan ik het beter maar direct doen.”

Het werken en leren tegelijk bevalt hem erg goed. “Ik zou niet meer anders willen. Ik vind één dag in de week naar school wel genoeg. Je leert het vak ook het best in de praktijk.” Lucas vindt het prettig dat InfraVak kleinschalig is. “Je loopt makkelijk bij iemand naar binnen als er wat is.”

De jonge vakman werkt al sinds het begin van zijn opleiding bij REKO Raalte. Na de middelbare school is hij met de opleiding vakman GWW niveau 2 begonnen in Vriezenveen. Hier was hij vooral druk met huisaansluitingen (zoals wasmachines) en met hemelwater (zoals putten en regenpijpen). Nu werkt hij op hele andere projecten, zoals hier in Lochem. REKO Raalte en Lucas zijn een goede match, omdat hij erg goed met zijn collega’s kan opschieten en samenwerken. “Ook hebben ze hier alles in huis om het vak goed te leren” vertelt hij enthousiast.

Hoe ziet een werkdag van Lucas eruit?

Een gemiddelde werkdag begint ’s ochtends natuurlijk met een bakje koffie met z’n allen. Daarna pakken ze het gereedschap bij elkaar om aan de slag te gaan. “Ik heb overal aan meegeholpen tijdens dit project. Daardoor weet je ook precies wat je mooi vindt om te doen.” De leukste ervaring van Lucas op een project? “Het mooiste is toch wel als ik even later naar een project kijk en zie hoe mooi het is geworden.” Het project in Lochem vindt hij tot nu toe het mooiste project waar hij aan mee heeft gewerkt. “Er zitten veel bijzonderheden in. Dat vind ik juist zo leuk!”

De droombaan van Lucas is uitvoerder worden. Daar is hij momenteel hard voor aan het leren. Tot slot, raadt hij iedereen aan die graag in de buitenlucht werkt, een opleiding in de infra te gaan volgen. “Ook heb je veel vrijheid en afwisseling in het werk.”

Ben jij nou na het verhaal van Lucas ook geïnteresseerd in een opleiding in de infra? Of ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

BENIEUWD NAAR DE OPLEIDING?

Wil je meer lezen over de opleiding die Lucas heeft gevolgd? We vertellen je er graag meer over.

© InfraVak 2024 | Sitemap | Privacyverklaring