Straatmaker

Nederland is een klein land met een uitgebreid wegennet. Automobilisten en vervoerders maken hier veel gebruik van. Ook hebben we ontzettend veel straten en trottoirs. Deze worden allemaal vakkundig aangelegd om jarenlang goed te blijven. Het is dus belangrijk dat dit door vakkundige specialisten wordt aangelegd en onderhouden. Ben jij iemand die niet stil wil zitten, graag met zijn handen werkt en het leuk lijkt om als stratenmaker te werken? Dan is de opleiding stratenmaker echt iets voor jou!

Niveau 2
Wanneer je stratenmaker wil worden, begin je als opperman bestratingen op niveau 2. Als opperman bestratingen help je bij (het voorbereiden van) bestratingswerkzaamheden. Ook bereid je de baan of het zandbed voor en help je met het afwerken van het straatwerk. Je werkt altijd onder leiding van een leermeester of ervaren vakman.

Niveau 3
Na de opleiding straatmaker niveau 2 kun je doorstromen naar de opleiding tot straatmaker op niveau 3. Je leert om zelfstandig straatwerkzaamheden uit te voeren, mechanisch of handmatig en je assisteert de uitvoerder bij de dagelijkse werkzaamheden. Ook stel je kolken en voer je reparaties uit. Je hebt dagelijks contact met je uitvoerder over de planning en voortgang. Daarnaast bewaak jij de kwaliteit van de werkzaamheden. Het is belangrijk dat je van aanpakken houdt, gevoel voor maatvoering hebt, nauwkeurig en zelfstandig kunt werken en een goede lichamelijke conditie hebt.

Werken en leren
Bij InfraVak zijn we op zoek naar vakmensen die werkend willen leren. Je gaat gemiddeld vier dagen per week aan het werk als stratenmaker bij één van onze leerbedrijven. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt om te werken aan de theorie. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. Deze leerweg heet de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) en is de beste manier om uiteindelijk stratenmaker te worden.

Vooropleiding
Het is van belang dat je een niveau 1 (entreeopleiding Assistent Bouw, Wonen en Onderhoud) of vmbo-basis diploma hebt. Je start dan met de opleiding stratenmaker op niveau 2.

Om te starten op niveau 3 heb je eerst de opleiding stratenmaker op niveau 2 afgerond.

Voordelen

  • Begeleiding en salaris vanuit InfraVak
  • Wettelijk schoolgeld wordt betaald
  • Tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen

Werk je graag in de buitenlucht en heb jij het in je om stratenmaker te worden? Dan ben jij de geschikte kandidaat voor de opleiding tot stratenmaker.

Heb je vragen of wil je je graag meer informatie? Bel of mail ons dan via 0548 – 370 550 of info@infravak.nl.

BENIEUWD WAAR JE ONS KUNT VINDEN?

Houd dan onze agenda in de gaten voor alle events!

AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING?

Wij helpen je met het halen van je diploma terwijl je lekker buiten werkt.

© InfraVak 2024 | Sitemap | Privacyverklaring