Waterbouwer

Wil jij werken als waterbouwer? In Nederland hebben we nogal wat water en ook staan we wereldwijd bekend om onze waterwerken. Als waterbouwer werk je aan de aanleg, het onderhoud en de constructies van kanalen, sluizen, beschoeiingen, bruggen en het grondwerk dat daarbij nodig is. Ook houd jij je bezig met het voorwerk, zoals het aanleggen van aan- en afvoerwegen, het omleiden van waterstromen en opslag- en losplaatsen voor materialen en machines. Kortom, een veelzijdig beroep met een goede toekomst! 

Niveau 2
Tijdens de opleiding leer je onder andere grondwerk profileren, egaliseren en verdichten, sleuven graven en waterbouwkundige constructies aanleggen en onderhouden. Ook assisteer je bij het baggeren en maak je diverse houtconstructies voor waterbouwkundige constructies. Het is dus belangrijk dat je graag in de buitenlucht werkt en niet bang bent voor een spatje modder op je overall.

Niveau 3
Na de opleiding waterbouw niveau 2 kun je doorstromen naar de opleiding tot allround waterbouwer op niveau 3. Als allround waterbouwer leer je onder andere oppervlaktes en hoeveelheden berekenen, meetlijnen uitzetten en verklikken, houten steigers en bruggen monteren en dijkglooiingen machinaal bekleden. Daarnaast assisteer je bij de aanleg van oevers en werk je nauw samen met de uitvoerder. Je assisteert de uitvoerder bij de dagelijkse werkzaamheden.

Werken en leren
Bij InfraVak zijn we op zoek naar vakmensen die werkend willen leren. Je gaat gemiddeld vier dagen per week aan het werk als waterbouwer bij één van onze leerbedrijven. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt om te werken aan de theorie. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. Deze leerweg heet de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) en is de beste manier om uiteindelijk waterbouwer te worden.

Vooropleiding
Het is van belang dat je een niveau 1 (entreeopleiding Assistent Bouw, Wonen en Onderhoud) of vmbo-basis diploma hebt. Je start dan met de opleiding waterbouwer op niveau 2.

Om te starten op niveau 3 heb je eerst de opleiding waterbouwer op niveau 2 afgerond.

Voordelen

  • Begeleiding en salaris vanuit InfraVak
  • Wettelijk schoolgeld wordt betaald
  • Tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen

Heb jij iets met water en houd je van afwisselend werk in de buitenlucht? En werk je graag op meerdere locaties? Dan ben jij de geschikte kandidaat voor de opleiding tot waterbouwer.

Heb je vragen of wil je je graag meer informatie? Bel of mail ons dan via 0548 – 370 550 of info@infravak.nl.

BENIEUWD WAAR JE ONS KUNT VINDEN?

Houd dan onze agenda in de gaten voor alle events!

AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING?

Wij helpen je met het halen van je diploma terwijl je lekker buiten werkt.

© InfraVak 2024 | Sitemap | Privacyverklaring