Opleiding Waterbouwer

Opleiding Waterbouwer

Denk jij dat de opleiding tot waterbouwer iets voor je is? We hebben in Nederland namelijk nogal wat water en staan wereldwijd ook bekend om onze ‘waterwerken’! Als waterbouwer werk je aan de aanleg, het onderhoud en de constructie van kanalen, sluizen, beschoeiingen, bruggen en het grondwerk dat daarbij nodig is. Ook houd je je bezig met veel voorwerk, zoals het aanleggen van aan- en afvoerwegen, het omleiden van waterstromen en opslag- en losplaatsen voor materialen en machines. Kortom, als je waterbouwer wil worden dan kies je voor een veelzijdig beroep met een goede toekomst!

Aanmelden     Bel ons

Opleiding waterbouw niveau 2 & 3

Je begint met de opleiding tot waterbouwer op niveau 2. Om je te kunnen aanmelden voor deze opleiding is het van belang dat je een niveau 1 (entreeopleiding Assistent Bouw, Wonen en Onderhoud) of vmbo-basis diploma hebt (of soortgelijk). Je kunt dan beginnen met de opleiding waterbouwer. Tijdens deze opleiding leer je onder andere grondwerk profileren, egaliseren en verdichten, sleuven graven en waterbouwkundige constructies aanleggen en onderhouden. Tevens assisteer je bij het baggeren en maak je diverse houtconstructies voor waterbouwkundige constructies. Het is dus belangrijk dat je graag in de buitenlucht werkt en niet bang bent voor een spatje modder op je overall.

Na de opleiding waterbouw niveau 2 kun je doorstromen tot allround waterbouwer op niveau 3. Als allround waterbouwer leer je onder andere oppervlaktes en hoeveelheden berekenen, meetlijnen uitzetten en verklikken, houten steigers en bruggen monteren en dijkglooiingen machinaal bekleden. Daarnaast assisteer je bij de aanleg van oevers en werk je nauw samen met de uitvoerder. Je assisteert de uitvoerder bij de dagelijkse werkzaamheden.

Opleiding waterbouwer bij InfraVak

Bij InfraVak zijn we altijd op zoek naar vakmensen die werkend willen leren. Dit houdt in dat je gemiddeld vier dagen in de week als waterbouwer aan de slag gaat bij één van de leerbedrijven. Daarnaast ga je 1 dag per week naar een ROC bij jou in de buurt om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. De theorielessen zijn er als ondersteuning voor de praktijk. Deze leerweg heet BBL en is de beste manier om uiteindelijk waterbouwer te worden. Tijdens deze BBL-opleiding is InfraVak je werkgever. Op deze manier verdien je gelijk al tijdens je opleiding. InfraVak is werkzaam in noord en oost Nederland.

Opleiding waterbouwer Waterbouwer opleiding volgenWaterbouwer worden

Wettelijk schoolgeld en leermiddelen

Het wettelijke schoolgeld is voor rekening van InfraVak en je krijgt een tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen.

Aanmelden voor de opleiding waterbouwer

Heb je iets met water en houd je van afwisselend werk in de buitenlucht? En vind je het leuk om steeds op een andere locatie aan de slag te gaan? Dan ben jij de geschikte kandidaat om waterbouwer te worden. Meld je aan en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Naast de opleiding waterbouwer, biedt InfraVak meerdere opleidingen aan binnen de infra zoals vakman GWWstratenmaker, machinist, balkman, asfaltafwerker, machinemonteur en middenkaderfunctionaris. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel ons voor een afspraak op 0548 – 370 550. Of mail je vragen naar info@infravak.nl. Wij geven je graag meer informatie.

Terug naar overzicht