Balkman

Nederland is een klein land met een uitgebreid wegennet. Automobilisten en vervoerders maken hier veel gebruik van. Deze worden allemaal vakkundig aangelegd om jarenlang goed te blijven. Tijdens de opleiding balkman leer je hoe je asfaltwegen maakt. Als balkman heb je een belangrijke rol bij het aanleggen van wegen. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor de afwerkbalk, dit is de balk achterop de asfaltwerkmachine. Je leert hoe je deze moet instellen en waar je op moet letten bij het aanleggen van het asfalt. Ben jij iemand die niet stil wil zitten, graag met zijn handen werkt en het leuk lijkt om een verantwoordelijke taak te hebben? Dan is de opleiding balkman echt iets voor jou!

Niveau 3
De balkman zorgt ervoor dat de asfaltafwerkmachine de asfaltlaag volgens de tekeningen en de bijbehorende specificaties maakt. Tijdens de opleiding leer je hoe de machine werkt, hoe je deze kunt instellen, maar ook hoe je de tekeningen moet lezen. Ook leer je hoe asfalt wordt samengesteld en waar je op moet letten met het aanbrengen van de diverse asfaltmengsels. Naast de uitvoerende werkzaamheden, geef je aanwijzingen aan je collega’s en je begeleidt hen. Je werkt in een asfaltploeg samen met de machinist van de asfaltafwerkmachine, de walsmachinist, de asfaltafwerker en de chauffeur van de kleefauto. Jullie werken allemaal onder begeleiding van de asfaltuitvoerder. Je bent samen met je ploeg verantwoordelijk voor het opgeleverde werk. Als de asfaltuitvoerder niet aanwezig is, vervang jij deze.

Werken en leren
Bij InfraVak zijn we op zoek naar vakmensen die werkend willen leren. Je gaat gemiddeld vier dagen per week aan het werk als stratenmaker bij één van onze leerbedrijven. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt om te werken aan de theorie. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. Deze leerweg heet de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) en is de beste manier om uiteindelijk asfaltmedewerker te worden.

Vooropleiding
Werk jij al als asfaltmedewerker of heb je deze opleiding afgerond en wil je graag doorleren? Stroom dan door naar de opleiding balkman. Ben je na deze opleiding nog niet uitgeleerd? Volg dan de opleiding middenkaderfunctionaris.

Voordelen

  • Begeleiding en salaris vanuit InfraVak
  • Wettelijk schoolgeld wordt betaald
  • Tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen

Ben jij nauwkeurig, verantwoordelijk en houd je van buiten werken? Houd je daarnaast van afwisseling en kun je goed communiceren? Dan ben jij de geschikte kandidaat voor de opleiding tot balkman.

Heb je vragen of wil je je graag meer informatie? Bel of mail ons dan via 0548 – 370 550 of info@infravak.nl.

BENIEUWD WAAR JE ONS KUNT VINDEN?

Houd dan onze agenda in de gaten voor alle events!

AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING?

Wij helpen je met het halen van je diploma terwijl je lekker buiten werkt.

© InfraVak 2024 | Sitemap | Privacyverklaring