Opleiding Balkman

Opleiding Balkman

Tijdens de opleiding balkman leer je hoe je asfaltwegen maakt. Als balkman heb je een belangrijke rol bij het aanleggen van wegen. Je bedient de asfaltafwerkmachine samen met de machinist. Jij bent verantwoordelijk voor de afwerkbalk (dit is de balk achterop de asfaltafwerkmachine). Je leert hoe je deze moet instellen en waar je op moet letten bij het aanleggen van het asfalt, denk hierbij aan bijvoorbeeld de juiste spreiding en dikte van de asfaltlagen. Je hebt dus een verantwoordelijke taak! In de asfaltploeg werken ook asfaltafwerkers. Zij zorgen voor alle werkzaamheden rondom de asfaltafwerkmachine. Ook werk je samen met de chauffeur van de kleefauto, walsmachinist en de asfaltuitvoerder.

Aanmelden     Bel ons

Opleiding balkman niveau 3

Ben jij al aan het werk als asfaltafwerker of heb je deze opleiding afgerond en wil je graag doorleren? Stroom dan door naar de opleiding Balkman. Na deze opleiding nog niet uitgeleerd? Stroom dan door naar de opleiding middenkaderfunctionaris en word (asfalt)uitvoerder, calculator of werkvoorbereider!

De balkman zorgt er voor dat de asfaltafwerkmachine de asfaltlaag volgens de tekeningen en de bijbehorende specificaties maakt. Tijdens de opleiding leer je hoe de machine werkt, hoe je deze kunt instellen, maar ook hoe je de tekeningen moet lezen. Ook leer je hoe asfalt wordt samengesteld en waar je op moet letten met het aanbrengen van de diverse asfaltmengsels. Naast de uitvoerende werkzaamheden, geef je aanwijzingen aan je collega’s en je begeleidt hen. Je werkt in een asfaltploeg samen met de machinist van de asfaltafwerkmachine, de walsmachinist, de asfaltafwerker en de chauffeur van de kleefauto, onder begeleiding van de asfaltuitvoerder. Je bent samen met je ploeg verantwoordelijk voor het opgeleverde werk. Als de asfaltuitvoerder niet aanwezig is, vervang jij deze. Ben jij nauwkeurig, verantwoordelijk en houd je van buiten werken? Houd je daarnaast van afwisseling en kun je goed communiceren? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou! Meld je dan aan voor de opleiding balkman!

Opleiding balkman bij InfraVak

Bij InfraVak zijn we altijd op zoek naar vakmensen die werkend willen leren. Dit houdt in dat je gemiddeld vier dagen in de week als balkman aan de slag gaat bij één van de wegenbouwbedrijven. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. De theorielessen zijn er als ondersteuning voor de praktijk. Deze leerweg heet BBL en is de beste manier om uiteindelijk balkman te worden. Tijdens deze BBL-opleiding is InfraVak je werkgever. Op deze manier verdien je gelijk al tijdens je opleiding. InfraVak is werkzaam in noord en oost Nederland.

balkman opleidingbalkman wordenopleiding balkman volgen

Wettelijk schoolgeld en leermiddelen

Het wettelijke schoolgeld is voor rekening van InfraVak en je krijgt een tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen.

Aanmelden voor de opleiding balkman

Is asfalt helemaal jouw ding? Werk je graag met grote machines en in de buitenlucht? En heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Meld je dan aan voor de opleiding balkman. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen. Naast de opleiding balkman biedt InfraVak meerdere opleidingen binnen de infra zoals stratenmakervakman GWW,  waterbouwer, asfaltafwerker, machinemonteur, machinist en middenkaderfunctionaris. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel ons voor een afspraak op 0548 – 370 550 of mail je vragen naar info@infravak.nl. Wij geven je graag meer informatie.

Terug naar overzicht