Opleiding Machinist

Opleiding Machinist

Als machinist grondverzetmachines kom je tijdens je werk en opleiding verschillende collega’s tegen zoals vakman GWW, straatmaker, waterbouwer en uitvoerder. Binnen de mbo opleiding machinist leer je hoe deze beroepen op elkaar inspelen en welke rol jij hierin hebt. Wat je precies gaat doen na je opleiding tot machinist hangt vanzelfsprekend af van het type werkgever waar je terechtkomt. Maar in algemene zin valt te zeggen dat je je zult gaan bezighouden met grondverzet werkzaamheden. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld sleuven en sloten zult graven, bermen en taluds zult afwerken, terreinen vlak zult maken of zult baggeren vanaf een ponton in het water. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van werkzaamheden die je na je opleiding tot machinist kunt verwachten. Al met al kunnen we stellen dat het werk van een machinist grondverzet tamelijk veelzijdig is. Ga jij de uitdaging als machinist aan?

Aanmelden     Bel ons

Opleiding machinist niveau 3

Als je geen ervaring hebt op machines en/of in de wegenbouw, dan is het verstandig om te beginnen met de opleiding ‘vakman GWW’. Wanneer je bijvoorbeeld wegenwals machinist wilt worden leer je in deze opleiding alle kneepjes van het vak. Op die manier maak je in je dagelijkse werk kennis met machines en kun je een weloverwogen keuze maken. Let op, want het aantal opleidingsplaatsen voor jongeren die machinist willen worden is beperkt. Zie jij het wel zitten om de opleiding tot machinist te volgen? En ben je benieuwd of er nog een plekje voor jou is? Bel ons dan even voor de mogelijkheden. Zo weet je binnen korte tijd of jij binnenkort met de opleiding tot machinist kunt starten.

Kies je voor de mbo opleiding machinist grondverzetmachine? Dan maak je een keuze tussen wiellaadschop (shovel) of hydraulische graafmachine (mobiele kraan). De opleidingen tot machinist zijn op niveau 3. Hiervoor heb je minimaal een diploma vmbo-kader of een relevante beroepsopleiding op niveau 2 nodig (bijvoorbeeld vakman GWW). Als machinist werk je met de grote, sterke en zware machines in de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Vanaf dag één zul je leren hoe om te gaan met de verschillende machines. Naast dat je ermee leert werken, leer je tijdens de opleiding tot machinist ook alles over het onderhoud van en uitvoeren van (kleine) reparaties aan de machines. Zo kun jij je in je werk straks altijd zelfstandig zien te redden. Je moet dus erg nauwkeurig zijn, de machine volledig beheersen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Daarnaast moet je ook veilig kunnen werken op een terrein waar van alles gebeurt. Ook is samenwerking erg belangrijk. Je hebt als machinist namelijk veel te maken met collega’s, uitvoerders, opdrachtgevers, omwonenden, voorbijgangers en verkeersdeelnemers. Dit maakt je beroep ook nog eens extra afwisselend!

Opleiding machinistOpleiding machinist volgen

Mbo opleiding machinist bij InfraVak

Bij InfraVak zijn we altijd op zoek naar vakmensen die werkend willen leren. Dit houdt in dat je tijdens de opleiding tot machinist gemiddeld vier dagen in de week als machinist aan de slag gaat bij één van de leerbedrijven. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. De theorielessen zijn er als ondersteuning voor de praktijk. Deze leerweg heet de BBL-opleiding en is de beste manier om uiteindelijk machinist te worden. Tijdens deze BBL-opleiding is InfraVak je werkgever. Op deze manier verdien je gelijk al tijdens je opleiding. InfraVak is werkzaam in noord en oost Nederland.

Wettelijk schoolgeld en leermiddelen

Het wettelijke schoolgeld van de opleiding machinist is voor rekening van InfraVak en je krijgt een tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen.

Aanmelden voor de opleiding machinist

Houd jij van grote machines en vind je het een uitdaging om hier heel nauwkeurig mee te kunnen werken? En werk je graag in de buitenlucht? Dan ben jij de geschikte kandidaat om machinist te worden! Meld je aan voor de opleiding machinist door contact met ons op te nemen. Naast de mbo opleiding machinist, biedt InfraVak meerdere opleidingen aan binnen de infra zoals vakman GWW, waterbouwer, straatmaker, asfaltafwerker, balkman, machinemonteur en middenkaderfunctionaris. Twijfel je nog tussen verschillende opleidingen bij InfraVak? Of wil je liever eerst nog wat meer informatie? Bel of mail ons dan via 0548 – 370 550 of info@infravak.nl. We geven je graag meer informatie over de opleiding machinist!

Terug naar overzicht