Machinist

Als machinist grondverzetmachines kom je tijdens je werk en opleiding verschillende collega’s tegen zoals vakman GWW, straatmaker, waterbouwer en uitvoerder. Binnen de opleiding machinist leer je hoe deze beroepen op elkaar inspelen en welke rol jij hierin hebt. Wat je precies gaat doen na je opleiding tot machinist hangt vanzelfsprekend af van het type werkgever waar je terecht komt. Maar in algemene zin ga jij je bezighouden met grondverzet werkzaamheden. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld sleuven en sloten gaat graven, bermen en taluds afwerken, terrein vlak maken en baggeren vanaf een ponton in het water. Het werk van een machinist grondverzet is veelzijdig. Ga jij de uitdaging aan?

Niveau 3
Kies je voor de mbo-opleiding machinist grondverzetmachine? Dan maak je een keuze tussen wiellaadschop (shovel) of hydraulische graafmachine (mobiele kraan). Als machinist werk je met de grote, sterke en zware machines in de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Vanaf dag één leer je hoe om te gaan met de verschillende machines. Naast dat je ermee leert werken, leer je tijdens de opleiding tot machinist ook alles over het onderhoud van en uitvoeren van (kleine) reparaties aan de machines. Zo kun jij je in je werk straks altijd zelfstandig redden. Je moet dus erg nauwkeurig zijn, de machine volledig beheersen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Daarnaast moet je ook veilig kunnen werken op een terrein waar van alles gebeurt. Ook is samenwerking erg belangrijk. Je hebt als machinist namelijk veel te maken met collega’s, uitvoerders, opdrachtgevers, omwonenden, voorbijgangers en verkeersdeelnemers. Dit maakt je beroep ook nog eens extra afwisselend!

Werken en leren
Bij InfraVak zijn we op zoek naar vakmensen die werkend willen leren. Je gaat gemiddeld vier dagen per week aan het werk als machinist bij één van onze leerbedrijven. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt om te werken aan de theorie. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. Deze leerweg heet de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) en is de beste manier om uiteindelijk machinist te worden.

Vooropleiding
De opleidingen tot machinist zijn op niveau 3. Hiervoor heb je minimaal een diploma vmbo-kader of een relevante beroepsopleiding op niveau 2 nodig (bijvoorbeeld vakman GWW).

Als je geen ervaring hebt op machines en/of in de wegenbouw, dan is het verstandig om te beginnen met de opleiding ‘vakman GWW’. Wanneer je bijvoorbeeld wegenwals machinist wilt worden leer je in deze opleiding alle kneepjes van het vak. Op die manier maak je in je dagelijkse werk kennis met machines en kun je een weloverwogen keuze maken. Let op, want het aantal opleidingsplaatsen voor jongeren die machinist willen worden is beperkt. Zie jij het wel zitten om de opleiding tot machinist te volgen? En ben je benieuwd of er nog een plekje voor jou is? Bel ons dan even voor de mogelijkheden. Bel ons dan voor de mogelijkheden. Zo weet je of jij binnenkort al met de opleiding tot machinist kunt starten.

Voordelen

  • Begeleiding en salaris vanuit InfraVak
  • Wettelijk schoolgeld wordt betaald
  • Tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen

Houd jij van grote machines en vind je het een uitdaging om hier heel nauwkeuring mee te gaan werken? En werk je graag in de buitenlucht? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou! 

Heb je vragen of wil je je graag meer informatie? Bel of mail ons dan via 0548 – 370 550 of info@infravak.nl.

BENIEUWD WAAR JE ONS KUNT VINDEN?

Houd dan onze agenda in de gaten voor alle events!

AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING?

Wij helpen je met het halen van je diploma terwijl je lekker buiten werkt.

© InfraVak 2024 | Sitemap | Privacyverklaring