Machinemonteur

Machinemonteur

In de grond-, weg- en waterbouw wordt gewerkt met dure machines. Het is natuurlijk belangrijk dat deze altijd blijven draaien, zodat het werk op tijd klaar is. Als allround monteur mobiele werktuigen heb jij dus een belangrijke baan! Je voert onderhoud en ingewikkelde reparaties uit en je keurt machines. Deze machines worden gebruikt door bijvoorbeeld een vakman gww, straatmaker, waterbouwer, asfaltafwerker, balkman, machinist of door de uitvoerder. Je krijgt dus met veel verschillende machines te maken. Als machinemonteur voorkom je dat de grootste grondverzetmachines, asfalteermachines en hijskranen stil komen te staan. Ook heb je te maken met kleinere gereedschappen zoals een trilplaat. Daarnaast leer je ook van alles over motoren, elektronica en aandrijfsystemen en leer je frezen, draaien en lassen. Aan het eind van de opleiding allround monteur mobiele werktuigen kun je zelfstandig reparaties en onderhoud uitvoeren, waardoor je alle handvatten hebt om machinemonteur te worden. Ben jij een techneut en vind je het leuk om te sleutelen? Dan is de opleiding allround monteur mobiele werktuigen echt iets voor jou! Meld je snel aan voor deze opleiding!

Aanmelden     Bel ons

Opleiding allround monteur mobiele werktuigen niveau 3

De opleiding tot machinemonteur is een niveau 3 opleiding. Voor deze opleiding heb je minimaal een diploma vmbo-kader of een relevante beroepsopleiding op niveau 2 nodig. Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moet weten om zelfstandig de reparaties en onderhoud voor verschillende machines te doen. Niet iedereen kan en mag aan deze machines sleutelen. Het is echt vakmanschap! In de grond-, weg- en waterbouw wordt gewerkt met dure machines. Het is natuurlijk belangrijk dat deze altijd blijven draaien, zodat het werk op tijd klaar is. De opleiding machinemonteur vraagt technisch inzicht, nauwkeurigheid en concentratie. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, maar kunnen samenwerken is ook belangrijk. Je werkt namelijk geregeld samen in een team met andere technici in de werkplaats. In dit geval zijn duidelijkheid en goed communiceren geen overbodige eigenschappen, evenals snel kunnen schakelen en oplossingsgericht denken.

Ben je klaar met deze opleiding wil je graag nog doorleren? Op zoek gaan naar de oorzaak van meer complexe storingen? Of wil je bijvoorbeeld de werkplaats runnen en andere technici aansturen? Dan heb je de mogelijkheid om door te gaan voor de opleiding technicus mobiele werktuigen op niveau 4. Bel of mail ons voor deze mogelijkheden!

Opleiding machinemonteurMachinemonteur opleiding

Opleiding allround monteur mobiele werktuigen bij InfraVak

Bij InfraVak zoeken we gemotiveerde techneuten die werkend willen leren. Dit houdt in dat je gemiddeld vier dagen in de week als machinemonteur aan de slag gaat in de werkplaats van één van de leerbedrijven. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC in jouw buurt om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. De theorielessen zijn er als ondersteuning voor de praktijk. Deze leerweg heet BBL en is de beste manier om uiteindelijk machinemonteur te worden. Tijdens deze BBL-opleiding is InfraVak je werkgever. Op deze manier verdien je gelijk al tijdens je opleiding. InfraVak is werkzaam in noord en oost Nederland.

Machinemonteur wordenMachinemonteur opleiding volgen via Infravak

Wettelijk schoolgeld en leermiddelen

Het wettelijke schoolgeld is voor rekening van InfraVak en je krijgt een tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen.

Aanmelden voor de opleiding machinemonteur

Ben jij een echte techneut? Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in machines en heb je de ambitie om hiermee aan de slag te gaan? Dan is de opleiding machinemonteur een goede keuze voor jou! Meld je dan aan voor de opleiding machinemonteur. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Naast de opleiding machinemonteur biedt InfraVak meerdere infra opleidingen aan, zoals vakman GWW, straatmaker, waterbouwer, asfaltafwerker, balkman, machinist en middenkaderfunctionaris. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel ons dan voor een afspraak op 0548 – 370 550 of mail je vragen naar info@infravak.nl. Wij geven je graag meer informatie.

 

Terug naar overzicht