Machinemonteur

In de grond-, weg- en waterbouw wordt gewerkt met dure machines. Het is natuurlijk van groot belang dat deze altijd blijven draaien, zodat het werk op tijd klaar is. Als allround monteur mobiele werktuigen heb jij dus een belangrijke baan! Je voert onderhoud en ingewikkelde reparaties uit en je keurt de machines. De machines worden gebruikt door een vakman GWW, straatmaker, waterbouwer, asfaltwerker, balkman, machinist of de uitvoerder. Als machinemonteur voorkom je dat de grootste grondverzetmachines, asfalteermachines en hijskranen stil komen te staan. Ook voer je het onderhoud uit aan kleine machines zoals de trilplaat. Je leert van alles over motoren, elektronica en aandrijfsystemen en je leert frezen, draaien en lassen. Ben jij een echte techneut en vind je het leuk om te sleutelen? Dan is de opleiding machinemonteur wat voor jou!

Niveau 3
Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moet weten om zelfstandig de reparaties en onderhoud voor verschillende machines te doen. Niet iedereen kan en mag aan deze machines sleutelen. Het is echt vakmanschap! In de grond-, weg- en waterbouw wordt gewerkt met dure machines. De opleiding machinemonteur vraagt technisch inzicht, nauwkeurigheid en concentratie. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, maar samenwerken is ook belangrijk. Je werkt namelijk geregeld samen in een team met andere technici in de werkplaats. In dit geval zijn duidelijkheid en goed communiceren geen overbodige eigenschappen, evenals snel kunnen schakelen en oplossingsgericht denken.

Ben je klaar met deze opleiding wil je graag nog doorleren? Op zoek gaan naar de oorzaak van meer complexe storingen? Of wil je bijvoorbeeld de werkplaats runnen en andere technici aansturen? Dan heb je de mogelijkheid om door te gaan voor de opleiding technicus mobiele werktuigen op niveau 4. Bel of mail ons voor deze mogelijkheden!

Werken en leren
Bij InfraVak zijn we op zoek naar vakmensen die werkend willen leren. Je gaat gemiddeld vier dagen per week aan het werk als machinemonteur bij één van onze leerbedrijven. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt om te werken aan de theorie. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. Deze leerweg heet de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) en is de beste manier om uiteindelijk machinemonteur te worden.

Vooropleiding
De opleiding tot machinemonteur is een niveau 3 opleiding. Voor deze opleiding heb je minimaal een diploma vmbo-kader of een relevante beroepsopleiding op niveau 2 nodig. 

Voordelen

  • Begeleiding en salaris vanuit InfraVak
  • Wettelijk schoolgeld wordt betaald
  • Tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen

Ben jij een echte techneut? Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in machines en heb je de ambitie om hiermee aan de slag te gaan? Dan is de opleiding machinemonteur een goede keuze voor jou! 

Heb je vragen of wil je je graag meer informatie? Bel of mail ons dan via 0548 – 370 550 of info@infravak.nl.

BENIEUWD WAAR JE ONS KUNT VINDEN?

Houd dan onze agenda in de gaten voor alle events!

AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING?

Wij helpen je met het halen van je diploma terwijl je lekker buiten werkt.

© InfraVak 2024 | Sitemap | Privacyverklaring