Wil jij weten hoe een werkdag van onze leerling Sem eruit ziet of waarom hij voor een BBL-opleiding in de infra heeft gekozen? Lees dan snel verder.

Even voorstellen

De vrolijke Sem Vos (18) uit het Achterhoekse Halle-heide is leerling bij InfraVak en werkzaam bij Liemers Wegenbouw. In zijn vrije tijd is hij graag met zijn vrienden of vriendin. Sem heeft bijna altijd wel zin in een feestje. “Soms ook niet, maar uiteindelijk zijn dát vaak de leukste avonden.”

Waarom de grond-, weg- en waterbouw?

Dat Sem de infra in zou gaan, was al van kleins af aan duidelijk. Hij kwam vaak bij zijn buren over de vloer die een grondwerkbedrijf hebben. Regelmatig ging hij met zijn buurman mee op de trekker of op de kraan. “Ook ging ik wel eens bij mijn opa en oma helpen met straten, dat vond ik heel leuk.” Nu, jaren later werkt Sem dan écht in de infra. Maar wat vindt hij er nou zo leuk aan? “De afwisseling in het werk vind ik het leukst. De ene keer werk je als grondwerker en de andere keer zit je op een shovel of zet je een kolk.” Ook is volgens Sem het sfeertje op de werkplek goed! “Een beetje ouwehoeren en grapjes maken hoort er ook bij.” Als Sem geen afwisseling in zijn werk zou hebben, zou hij het werk minder leuk vinden. Gelukkig is dat niet het geval en gaat hij elke dag met veel plezier naar zijn werk.

In 2021 is Sem met de opleiding Vakman GWW (grond-, weg- en waterbouw) niveau 2 bij InfraVak begonnen en heeft afgelopen schooljaar zijn diploma in ontvangst mogen nemen. In 2023 is de jonge vakman begonnen met de opleiding machinist grondverzet. Zijn liefde voor kranen en trekkers is al op jonge leeftijd ontstaan, dus hij voelt zich als een vis in het water. De combinatie werken én leren bevalt Sem goed! “Het is hard werken, maar daarnaast heb ik nog genoeg tijd om met mijn vrienden en vriendin leuke dingen te doen.” Het fijne aan InfraVak vindt Sem dat het een rustige school is. “Er zitten geen 800 leerlingen zoals op sommige andere scholen. Ook word je goed begeleid als je ergens moeite mee hebt.” Of Sem hierna nog een vervolgopleiding wil gaan doen weet hij nog niet.

Sem is werkzaam bij Liemers Wegenbouw. Hij heeft het hier erg naar zijn zin! “Je krijgt hier écht de kans om veel te leren, daar heb ik geluk mee.” Sem is ontzettend leergierig en wil alles aanpakken op een project. Ook werkzaamheden die hij nog nooit heeft gedaan. “Daar leer ik alleen maar van, zegt hij.” Naast de werkzaamheden is de sfeer en gezelligheid bij Liemers top! Onderling zijn de medewerkers erg collegiaal en kunnen goed samenwerken. “Ik word hier ook bij beslissingen betrokken. Je mag hier altijd meepraten” vertelt Sem enthousiast.

Hoe ziet een werkdag van Sem eruit?

Hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet is voor Sem lastig te zeggen. Elke dag is anders. Het ligt er maar net aan wat die dag op de planning staat. “Vanmorgen begon ik op de shovel, maar daarna ben ik ook bezig geweest met het grondwerk.” Dat maakt het werk van Sem juist zo leuk, geeft hij aan. De droomfunctie van Sem is (tot nu toe) machinist. Hij hoort op projecten regelmatig dat de functie als uitvoerder ook goed bij hem zal passen. “Je werkt dan wel wat meer op het kantoor en ik ben voor nu nog liever lekker buiten aan het werk.” Tot slot is het werken in de infra simpel gezegd: “gewoon mooi werk! “We leren van elkaar en maken samen mooie dingen. Er hangt een bepaalde sfeer in de wegenbouw. Verder zie je ook veel om je heen en maak je elke keer wel weer wat anders mee.”

Ben jij nou na het verhaal van Sem ook geïnteresseerd in een opleiding in de infra? Of ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

© InfraVak 2024 | Sitemap | Privacyverklaring