Informatie

BBL-opleidingen
InfraVak biedt BBL-opleidingen aan, de nadruk ligt hierbij op werken. InfraVak is je werkgever, maar je werkt bij een van de aangesloten wegenbouwbedrijven. De theorielessen worden gegeven door o.a. het ROC, de lessen worden afgewisseld met praktijkopdrachten in onze hal. In de winterperiode ga je vaker naar school dan in de rest van het jaar.  InfraVak biedt diverse opleidingen binnen de infra zoals vakman GWW, wegenbouwer, waterbouwer, wegenwerkerstratenmaker en machinist.

Overeenkomsten
Met InfraVak sluit je twee overeenkomsten. Deze bestaat uit een arbeidsovereenkomst met InfraVak en een inschrijving op school (BPV overeenkomst). De overeenkomsten zijn aan elkaar gekoppeld en ongeveer twee jaar geldig. In principe kun je je diploma in deze twee jaar halen, daarna heb je de mogelijkheid om verder te leren of te gaan werken. Wij passen de CAO voor het Bouwbedrijf toe, ook wel de bouw CAO genoemd. Dat is een goede CAO, je ontvangt direct een prima salaris.

Werkgever
Wij zorgen voor een leerbedrijf, maar salarisbetaling en verzekeringen lopen via InfraVak. Wij zijn dus jouw werkgever en zorgen voor een werkplek bij een aannemer en begeleiden jou voor zowel de praktijk als de theorie.

Scholen
InfraVak werkt nauw samen met het ROC van Twente. In overleg kunnen we daarvan afwijken.