Opleiding Straatmaker

Opleiding Straatmaker

Nederland is een klein land met een uitgebreid wegennet, waar automobilisten en vervoerders veel gebruik van maken. We hebben ontzettend veel straten en trottoirs waar gebruik van wordt gemaakt. Dit moet dus vakkundig zijn aangelegd om jarenlang goed te blijven. Het is dus belangrijk dat deze door vakkundige specialisten worden aangelegd en onderhouden. Ben jij iemand die niet stil wil zitten, graag met zijn handen werkt en het leuk lijkt om als stratenmaker te werken? Dan is de opleiding stratenmaker echt iets voor jou!

Aanmelden     Bel ons

Opleiding straatmaker niveau 2 & 3

Wanneer je stratenmaker wil worden, begin je als opperman bestratingen op niveau 2. Om je te kunnen aanmelden voor deze opleiding is het van belang dat je een niveau 1 (entreeopleiding Assistent Bouw, Wonen en Onderhoud) of vmbo-basis diploma hebt (of soortgelijk). Je kunt dan beginnen met de opleiding opperman bestratingen op niveau 2. Als opperman bestratingen help je bij (het voorbereiden van) bestratingswerkzaamheden. Ook bereid je de baan of het zandbed voor en help je met het afwerken van het straatwerk. Je werkt altijd onder leiding van een leermeester of ervaren vakman.

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding tot straatmaker op niveau 3. Je leert om zelfstandig straatwerkzaamheden uit te voeren, mechanisch of handmatig en je assisteert de uitvoerder bij de dagelijkse werkzaamheden. Ook stel je kolken en voer je reparaties uit. Je hebt dagelijks contact met je uitvoerder over planning en de voortgang en jij bewaakt de kwaliteit van de werkzaamheden. Het is belangrijk dat je van aanpakken houdt, gevoel voor maatvoering hebt, nauwkeurig en zelfstandig kunt werken en een goede lichamelijke conditie hebt.

Opleiding stratenmaker bij InfraVak

Bij InfraVak zijn we altijd op zoek naar vakmensen die werkend willen leren. Dit houdt in dat je gemiddeld vier dagen in de week als vakman GWW aan de slag gaat bij één van de leerbedrijven. Daarnaast ga je 1 dag per week naar een ROC bij jou in de buurt om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je aanvullende praktijkscholing en -begeleiding. De theorielessen zijn er als ondersteuning voor de praktijk. Deze leerweg heet BBL en is de beste manier om uiteindelijk straatmaker te worden. Tijdens deze BBL-opleiding is InfraVak je werkgever. Op deze manier verdien je gelijk al tijdens je opleiding. InfraVak is werkzaam in noord en oost Nederland.

Opleiding Stratenmaker volgenOpleiding tot stratenmaker

Wettelijk schoolgeld en leermiddelen

Het wettelijke schoolgeld is voor rekening van InfraVak en je krijgt een tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen.

Aanmelden voor de opleiding straatmaker

Werk je graag in de buitenlucht? Heb jij het in je om stratenmaker te worden? Meld je dan aan voor de opleiding opperman bestratingen of straatmaker. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Naast deze opleiding kunnen de volgende opleidingen ook gevolgd worden: vakman GWW, waterbouwer, machinist, machinemonteur, asfaltafwerker, balkman en middenkaderfunctionaris. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel ons voor een afspraak op 0548 – 370 550 of mail je vragen naar info@infravak.nl. Wij geven je graag meer informatie.

 

Terug naar overzicht