Thomas aan het woord

Toen Thomas de hoveniersbranche achter zich liet, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij begon met een bbl-opleiding in de infra. Dit bleek een schot in de roos te zijn! Met veel plezier werkt Thomas bij het Twentse familiebedrijf Lansink Wegenbouw. Ben jij benieuwd naar zijn ervaringen? Je leest het in de blog.

Even voorstellen

De enthousiaste Thomas Bos (22) heeft écht passie voor het vak, dat merk je direct!
Deze jonge vakman is geboren en getogen in Kloosterhaar en doet een bbl-opleiding via InfraVak.
Als Thomas niet aan het werk is, is hij vaak te vinden met zijn motor op de crossbaan. Waar we hem ’s nachts voor wakker mogen maken? Eigenlijk nergens voor, maar als het dan toch moet, dan is het voor motorcross óf een frikandel speciaal.

Waarom de grond-, weg- en waterbouw?

Toen Thomas de hoveniersbranche achter zich liet, was hij toe aan een nieuwe uitdaging! Hij koos voor de grond- weg- en waterbouw, omdat dit een hele brede sector is waar je veel verschillende kanten mee op kunt. Ook vindt hij het een hele interessante branche. “Ik vond mijn werk als hovenier ook leuk, maar dat was lichamelijk veel zwaarder” geeft Thomas aan. Volgens hem maakt de afwisseling en het werken in een team de infra zo leuk.

Thomas volgt de bbl-opleiding tot allround vakman. “Ik heb deze opleiding gekozen, omdat het een hele brede opleiding is waar verschillende onderdelen van de infra aan bod komen” vertelt Thomas. “Ik wist in het begin niet direct welke kant ik binnen de infra op wilde, dus dat kan ik tijdens deze opleiding ontdekken.” Thomas vindt de combinatie van werken én leren heel fijn. Hij heeft nog genoeg tijd om leuke dingen te doen met zijn vriendin, vrienden en om te motorcrossen natuurlijk! Daarnaast vindt hij de flexibiliteit bij InfraVak prettig. “Ik vind het vooral fijn dat je bij InfraVak op eigen tempo kunt werken. Je bent niet afhankelijk van andere leerlingen en je hoeft ook niet te wachten op toetsen.” Als Thomas straks klaar is met zijn opleiding, wil hij het liefst nog een asfalt gerelateerde bedrijfsopleiding doen.

Thomas werkt bij Lansink Wegenbouw, een familiebedrijf waar de Twentse mentaliteit duidelijk voelbaar is. “Het is een gemoedelijk bedrijf waar alles in overleg kan. Er moet wel gewerkt worden natuurlijk, maar ze willen écht met je meedenken” vertelt Thomas enthousiast. “Ik werd direct met open armen ontvangen en als je iets wil leren staat iedereen voor je klaar.” Kortom: Thomas zit hier helemaal op zijn plek! Hij vindt zijn collega’s leuk en ook niet geheel onbelangrijk, de bedrijfsfeestjes zijn volgens hem áltijd goed.

Hoe ziet een werkdag van Thomas eruit?

Thomas werkt voornamelijk in de asfaltploeg van Lansink.
We beginnen met het zetten van een stuurlijn als voorbereiding voor het asfalteren. Daarna drinken we met het team een kop koffie en starten we met de asfalteringswerkzaamheden.”
Zoals eerder gezegd vindt Thomas de afwisseling binnen de infra zo fijn. “We hebben echt veelzijdig werk. Elk project heeft een andere aanpak nodig. Het is belangrijk dat het asfalt snel wordt verwerkt in verband met afkoeling en dat het resultaat in 1 keer goed moet zijn.
Op elk asfaltproject wil je de weg zo strak en mooi mogelijk hebben. De afwisseling waar we werken maakt het juist zo leuk.”

Thomas wil in de toekomst het liefst een allround functie in het asfalt. Dat is waar hij zichzelf over een paar jaar ziet.

Ben jij nou na het verhaal van Thomas ook geïnteresseerd in een opleiding in de infra? Of ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

© InfraVak 2024 | Sitemap | Privacyverklaring