Na het behalen van zijn diploma’s voor vakman GWW, is Pim recentelijk gestart met de opleiding opperman bestratingen via InfraVak. Wie Pim is, waar hij werkt en wat hij zo leuk vindt aan het werken in de infra lees je allemaal in deze blog.

Even voorstellen

Pim Heslinga (19) is geboren en getogen in Enschede. Hij volgt met (inmiddels al twee diploma’s op zak) veel plezier een bbl-opleiding in de grond-, weg- en waterbouw.
Als Pim niet aan het werk is, is hij meestal met vrienden. Het liefst gaat hij op stap met zijn kameraden in het centrum van Enschede. In het verleden heeft Pim veel gerugbyd bij ERC en ook bij de voetbalclub was hij regelmatig te vinden. Helaas is hij door blessures hiermee gestopt.

Waarom de grond-, weg- en waterbouw?

Omdat Pim lekker buiten aan de slag wou, heeft hij gekozen om een bbl-opleiding in de infra te doen. Naast het buiten werken, vindt hij het contact met zijn collega’s én de buurtbewoners van een project erg waardevol! “Verder vind ik het gaaf om samen met het team mooi werk af te leveren. Het is hard werken, maar daar hou ik wel van” vertelt Pim enthousiast. Tuurlijk zijn er ook minder leuke momenten in de infra. “Op dagen dat het veel regent en je gereedschap daardoor helemaal vies wordt is wat minder.” Kou vindt Pim niet zo erg, want daar kun je je goed tegen kleden.

Pim is bij InfraVak gestart met de opleiding vakman GWW niveau 1. Na het behalen van zijn diploma heeft hij ook de opleiding vakman GWW niveau 2 succesvol afgerond. Tijdens deze opleidingen heeft hij verschillende onderdelen van de infra ontdekt. Je wordt breed opgeleid, waardoor je verschillende werkzaamheden kunt verrichten en inzetbaar bent op diverse projecten. Hierdoor heb je veel afwisseling in je werk. Tijdens deze opleidingen is Pim erachter gekomen dat hij straten het állerleukst vindt en daarom is hij na het behalen van zijn diploma voor vakman GWW niveau 2, gestart met de opleiding opperman bestratingen. “Als opperman bestratingen lever je samen met de straatmaker werk af wat je ook écht kunt zien. Dat vind ik juist zo leuk. Maar het allerbelangrijkste is dat ik veel plezier heb in het werk.” De dagen op school bevallen de Pim ook goed. Hij volgt de lessen bij het ROC van Twente in Holten. “Het is een kleinschalige school waar alleen leerlingen zitten die ook een bbl-opleiding in de grond-, weg- en waterbouw volgen. Je kunt het daardoor met elkaar over werk hebben.”

Pim werkt bij het familiebedrijf Abbink Boekelo Wegenbouw dat al meer dan 30 jaar passie heeft voor alles wat te maken heeft met het aanleggen van asfalt en het onderhouden van wegen. Pim heeft het hier erg naar zijn zin, vertelt hij enthousiast. “Het is een kleinschalig bedrijf waar ze veel verschillende werkzaamheden uitvoeren. Ze doen zelf het grondwerk, het straatwerk maar ook het asfalteren.” Naast de gevarieerde werkzaamheden, vindt hij de sfeer binnen Abbink ook erg fijn. “Het is een familiebedrijf en dat merk je écht. Iedereen is heel toegankelijk naar elkaar.” Ook heeft Pim leuke collega’s en is er naast hard werken ruimte voor gezelligheid.

Hoe ziet een werkdag van Pim eruit?

In de ochtend pakt Pim zijn gereedschap, wordt de shovel en de knipmops aangezet en dan beginnen ze met de werkzaamheden. Op het project waar hij nu werkt, zijn ze bezig met een reconstructie van de straat. “We plaatsen kolken, leggen nieuwe goten en vernieuwen de straat.” Pim werkt op verschillende mooie projecten, maar op reeds opgeleverd project in Glanerbrug is hij het meest trots. “Daar hebben we een reconstructieproject gedaan waarbij we riool- en straatwerk hebben verricht. Ook hebben we drainagebuizen geplaatst. Dit zijn buizen die het overtollige hemelwater afvoeren.

Of Pim in de toekomst nog andere functies binnen de infra ambieert, weet hij nog niet. “Voor nu begin in eerst met de opleiding opperman bestratingen en verder zie ik wel wat de toekomst mij gaat brengen.

Ben jij nou na het verhaal van Pim ook geïnteresseerd in een opleiding in de infra? Of ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

© InfraVak 2024 | Sitemap | Privacyverklaring