Opleiding machinist

Opleiding machinist

Als je de opleiding tot machinist wil volgen dan kies je voor grondverzet- of wegenbouwmachines. Kies je voor de opleiding machinist grondverzetmachine? Dan maak je een keuze tussen tussen wiellaadschop (shovel) of hydraulische graafmachine (mobiele kraan). De machinist wegenbouwmachines bedient de wals of asfalt afwerkmachine. Wil jij machinist worden? Meld je dan aan voor de opleiding bij InfraVak.

Opleiding machinist niveau 3

De opleidingen tot machinist zijn allemaal op niveau 3. Hiervoor heb je minimaal een diploma vmbo kader of een relevante beroepsopleiding op niveau 2 nodig hebt. Als machinist werk je met de grote, sterke en zware machines in de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Je moet dus erg nauwkeurig zijn, de machine volledig beheersen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Daarnaast moet je ook veilig kunnen werken op een terrein waar van alles gebeurt. Ook is samenwerking erg belangrijk. Je hebt als machinist namelijk veel te maken met collega’s, uitvoerders, opdrachtgevers, omwonenden, voorbijgangers en verkeersdeelnemers. Dit maakt je beroep ook nog eens extra afwisselend!

Opleiding machinist bij Infravak

Als je geen ervaring hebt op machines en/of in de wegenbouw, dan is het verstandig om te beginnen met de opleiding ‘vakman GWW’. Op die manier maak je in je dagelijkse werk kennis met machines en kun je een weloverwogen keuze maken. Let op, want het aantal opleidingsplaatsen voor jongeren die machinist willen worden is beperkt. Wil je meer weten over de opleiding? Bel ons dan even voor de mogelijkheden.

Machinist worden? Meld je aan voor de opleiding machinist

Houd jij van grote machines en vind je het een uitdaging om hier heel nauwkeurig mee te kunnen werken? En werk je graag in de buitenlucht? Dan ben jij de geschikte kandidaat om machinist te worden. Meld je aan voor de opleiding machinist door contact met ons op te nemen. Naast de opleiding machinist, biedt InfraVak meerdere opleidingen binnen de infra zoals vakman GWW, wegenbouwer, waterbouwer, stratenmaker en wegenwerker. Liever eerst nog wat meer informatie? Bel of mail ons dan via 0548 – 370 550 of info@infravak.nl. We geven je graag meer informatie over de opleiding machinist!

Terug naar overzicht