Discover Deltion

Discover Deltion

maandag 25 november - dinsdag 26 november

Discover Deltion

Voor het vierde jaar op rij komen ook dit jaar bijna 1900 vmbo-leerlingen uit Zwolle en omstreken op 25 en 26 november naar Deltion, om mee te doen aan het beroepenevenementen. Met dit beroepenevenement Deltion Discover, helpt het Deltion College tweedejaars vmbo-leerlingen door middel van plezier en praktijkervaringen het juiste vmbo-profiel te kiezen.

Al op jonge leeftijd moeten kinderen een keuze maken voor een profiel en daarmee dus ook hun toekomstige richting en opleiding. In het tweede jaar staat het kiezen van een profiel centraal. Er zijn in totaal tien vmbo-profielen. Voor Deltion is de aansluiting tussen vmbo en mbo een belangrijk aandachtspunt. Een goed beeld van opleidingen en beroepen kan de kans op uitval in het mbo verkleinen. Eén van de activiteiten die Deltion in dit kader aanbiedt is Deltion Discover.

Deltion Discover
Op 25 en 26 november zijn de tweedejaars leerlingen één dagdeel welkom bij Deltion. Tijdens dit dagdeel maken ze kennis met drie beroepen aan de hand van doe-activiteiten. De leerlingen kunnen kiezen uit 32 beroepen. Van procesoperator tot meubelmaker en van militair tot Vakman GWW.

Deze dagen zijn beide van 9:15 – 16:20 uur.